Thaimaalainen katkarapucurry, jasmiinilla maustettu riisi, kurkkusalaatti ja hedelmälautanen
![]() |
Kokeile tätä maistuvaa äyriäisreseptiä! Ota esille
kaikki tarvittavat raaka-aineet ja työvälineet. Kuumenna uusi 200
asteeseen ja kiehauta vettä kattilassa. Kiinnitä monitoimikoneeseen
sekoitinterä.
Kurkkusalaatti
2 cm tuoretta inkivääriä
1 rkl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
1 lime
1 kurkku
pieni kourallinen tuoretta korianteria
puolikas punainen chili
1 rkl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
1 lime
1 kurkku
pieni kourallinen tuoretta korianteria
puolikas punainen chili
Kurkkusalaatti: Kuori inkivääri ja
raasta se tarjoilulautaselle. Lisää 1 rkl soijakastiketta, 3 rkl
extra-neitsytoliiviöjyä ja 1 tl seesamiöljyä. Purista joukkoon yhden
limen mehu ja tarkista maku. Suikaloi kurkku juureskuorijalla pitkiksi
nauhoiksi ja lisää salaattiin, mutta jätä pois kurkun vetinen sisus.
Hienonna korianterista varret ja pane lehdet sivuun. Ripottele
varsisilppu kurkun päälle. Hienonna puolikas chili ja lisää salaatin
pinnalle. Vie pöytään, mutta sekoita salaatta vasta hetki ennen
tarjoilua.
Jasmine riisi
1 mukillinen basmatiriisiä
2 pussia jasmiiniteetä tai
1 jasmiininkukka
2 pussia jasmiiniteetä tai
1 jasmiininkukka
Curry
2 sitruunaruohon vartta
1 tuore punainen chili
2 valkosipulinkynttä
(4 kaffirlimetin lehteä tuoreena tai kuivattuna)
nippu tuoretta korianteria
2 säilykepaprikaa öljyssä
1 runsas tl tomaattisosetta
1 rkl kalakastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
2 cm tuoretta inkivääriä
8 isoa raakaa tiikerikatkarapua
200 g sokeriherneen palkoja
220 g pieniä kypsiä katkarapuja
400 g kookosmaitoa
2 limeä tarjoiluun
1 pss katkarapukeksejä tarjoiluun
1 tuore punainen chili
2 valkosipulinkynttä
(4 kaffirlimetin lehteä tuoreena tai kuivattuna)
nippu tuoretta korianteria
2 säilykepaprikaa öljyssä
1 runsas tl tomaattisosetta
1 rkl kalakastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
2 cm tuoretta inkivääriä
8 isoa raakaa tiikerikatkarapua
200 g sokeriherneen palkoja
220 g pieniä kypsiä katkarapuja
400 g kookosmaitoa
2 limeä tarjoiluun
1 pss katkarapukeksejä tarjoiluun
Curry: Pane iso paistinpannu
keskilämmölle. Poista sitruunanruohon varsista latvat ja uloimmat lehdet
ja murskaa varsia veitsen lappeella.Laita monitoimikoneeseen
sitruunaruohon, tuore punainen chili (josta kanta poistettu), 2
kuorittua valkosipulinkynttä, 4 kaffirlimetinlehteä, nippu korianteria,
säilykepaprikat, tomaattisose, kalakastike, soijakastike ja seesamiöljy.
Kuori inkivääri ja pane se monitoimikoneeseen muiden aineiden joukkoon.
Aja ainekset tahnaksi – joudut ehkä välillä pysäyttämään koneen ja
kaapimaan aineksia sekoituskulhon reunoilta.
Kaada kuumalle paistinpannulle hieman oliiviöljyä ja
pane tiikerikatkaravut pannulle. Paista rapuja 1 minuutti ja lisää
sitten 1 rkl valmistamaasi currytahnaa. Paista jälleen 1 minuutti.
Siirrä sitten ravut pannulta kuumaa kestävään astiaan ja pane uunin
ylätasolle 8-10 minuutiksi. Laita paistinpannu takaisin keskilämmölle.
Kaada pannulle tilkka oliiviöljyä ja lisää sokeriherneen palot ja pienet
katkaravut. Lusikoi pannulle loput currytahnasta, paikapaista 1-2
minuuttia ja kaada sitten pannulle kookosmaito sekoitellen. Jätä
hautumaan miedolle lämmölle.
Tarjoilu: Tarkista curryn maku ja
lisää tarvittaessa hieman soijakastiketta. Ripottele curryn pinnalle
korianterinlehdet ja vie pöytään yhdessä tiikerikatkarapujen kanssa.
Leikkaa loput limet lohkoiksi, joista voi puristaa mehua ruoan joukkoon.
Laita katkarapukeksit tarjoilukulhoon ja kata pöytään. Sekoita riisi
ilmavaksi haarukalla ja vie pöytään. Sekoita kurkkusalaatti. Tarjoile
curry riisin kanssa ja jaa tiikerikatkaravut ruokailijoiden kesken.
Kirjasta Jamie Oliverin 30 minuutin ateriat (Readme.fi)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti